Kenmerken van Silentia privacyschermen: 12 goede! | Elandir - Elandir

Wat zijn de 12 onderscheidende kenmerken van Silentia privacyschermen?

Ontdek de 12 fantastische kenmerken van Silentia privacyschermen.

Wat zijn de 12 onderscheidende kenmerken van Silentia privacyschermen?

Silentia privacyschermen zijn niet meer weg te denken uit zorginstellingen over de hele wereld. Maar wat onderscheidt deze schermen nu van andere? Wat maakt ze de beste keuze voor ziekenhuizen en zorginstelingen? In dit artikel bespreken we de 12 belangrijkste kenmerken van Silentia privacyschermen.

Wie de tekst even doorleest merkt vanzelf waarom ze de perfecte oplossing zijn voor werkelijk elke instelling in de gezondheidszorg.

Het gebruik van kamerschermen in zorginstellingen is niet nieuw, maar Silentia tilt ze naar een heel nieuw niveau. Dankzij het innovatieve ontwerp en de geavanceerde functies bieden deze vouwschermen een ongeëvenaarde functionaliteit en veelzijdigheid.

Het maakt niet uit of het nu gaat om:

  • het creëren van privacy voor patiënten
  • het verdelen van ruimte
  • of het bieden van een hygiënische of visuele barrière

Een Silentia kamerscherm lost alles op en is bovendien héél easy in gebruik.

Silentia kamerschermen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften van zorgomgevingen, van antimicrobiële eigenschappen tot eenvoudige manoeuvreerbaarheid.

Hier komen de 12 kenmerken van Silentia privacyschermen aan

Ga er even bij zitten, want het gaat om een dozijn goede eigenschappen.

Door de 12 belangrijkste kenmerken van de Silentia privacyschermen te begrijpen zult u als professional in de gezondheidszorg een weloverwogen beslissing kunnen nemen over de eventuele integratie van de schermen in uw faciliteiten.

1.    Duurzaam en veilig – Veiligheid en stabiliteit gegarandeerd!

Silentia privacyschermen zijn duurzaam en veilig. Ze bestaan uit een geanodiseerd aluminium frame waarbij een beschermende oxidelaag op het bestaande aluminium wordt gelegd, en een veilig want brandvertragend en vuilafstotend hogedruklaminaat.

Deze vouwschermen zijn ontworpen om chemicaliën te weerstaan én zijn dan ook bestand tegen alle gangbare reinigings- en ontsmettingsmiddelen.

Bovendien zorgen de verende wielassen voor een zeer stevig vloercontact, zelfs op een oneffen ondergrond.

Stel dat iemand er per ongeluk tegenaan stoot, dan absorbeert en neutraliseert de zigzagopstelling van de schermen alle energie, waardoor letsel wordt voorkomen.

2.    Hygiëne – Zeg maar dag tegen vervelende ziektekiemen!

Dit is alvast een van de allerbelangrijkste kenmerken van Silentia privacyschermen.

Naast hun duurzaamheid hebben de Silentia kamerschermen het concept ‘hygiëne’ hoog in het vaandel staan. Met hun gesloten woven-scharniersysteem scharniersysteem voorkomen deze schermen dat vuil en vocht zich ophopen en een broedplaats voor bacteriën wordt.

Silentia maakt geen gebruik van metalen scharnieren die na verloop van tijd beginnen te piepen en te schuren, wel van geweven memory scharnieren die in alle stilte hun werk doen. U kan dus ook spreken van hygiëne op het vlak van geluid.

Het schoonmaken en desinfecteren van deze schermen verloopt heel eenvoudig en snel via het EasyClean-systeem. De wanden zijn vuilafstotend en er is eigenlijk maar één contactpunt dat regelmatig moet worden schoongemaakt, en dat is de ergonomische handgreep.

Vergelijk dat even met de klassieke scheidingsgordijnen die werkelijk door iedereen overal worden bepoteld waardoor ze broeihaarden van microben zijn, zelf als ze net uit de was komen en opnieuw opgehangen zijn. Het is bewezen dat een gewassen gordijn binnen de week opnieuw besmet is.

Ook de wielen kunnen gemakkelijk worden verwijderd voor een aparte reiniging.

3.    Economisch en kostenbeparend – Bespaar tijd en geld, lage TCO, snelle ROI

De Silentia-kamerschermen zijn niet alleen duurzaam en hygiënisch, maar ook zuinig en kostenbesparend.

U kunt deze zorgeloze investeringen overal gebruiken en hergebruiken, ook tijdens en na renovaties.

U hoeft ook geen personeel in te zetten voor tijdrovende onderhouds- en schoonmaakprocedures.

In een aparte blog maken we duidelijk hoe hoog de ROI (Return on Investment) is en hoe gunstig de TCO (Total Cost of Ownership).

4.    Bedieningscomfort – Efficiëntie en gemak binnen handbereik!

Voor het verplegend personeel is de bediening van deze schermen een fluitje van een cent en ook dat is een van de in het oog kenmerken van Silentia privacyschermen.

Ze zijn handig en eenvoudig te installeren via het EasyClick-systeem en bovendien met één hand te openen en te sluiten via het EasyReturn-systeem.

Een kenmerk van de Silentia privacyschermen is alvast de Easy Return.

5.    Patiëntencomfort – Een van de top kenmerken van Silentia privacyschermen

Voor patiënten bieden de Silentia kamerschermen in de eerste plaats enorm veel comfort.

In tegenstelling tot hangende gordijnoplossingen laten deze schermen volop daglicht toe in de kamer, waardoor een aangename en gezellige sfeer wordt gecreëerd.

Patiënten kunnen tijdens hun verblijf genieten van de voordelen van natuurlijk licht met de Daylight-schermen van Silentia.

6.    Controle en overzicht – U houdt alles naadloos in de gaten!

Silentia kamerschermen geven prioriteit aan controle en overzicht voor zorgverleners.

Ook deze controleoptie is een van de vele niet te negeren positieve kenmerken van Silentia privacyschermen.

Met deze vouwschermen hebt u een ongehinderde visuele controle over de werkomgeving, monitoren en apparatuur. Dat is trouwens ook de mening van Kristof Hendrickx, hoofdverpleegkundige recovery in UZA.

“Dankzij de Silentia vouwschermen is er geen zichtbelemmering, we zien alles, ook de controlemonitoren. Met de Silentia vouwschermen hebben we nooit miserie, bovendien zijn ze in een oogwenk gereinigd én ontsmet.”

UZ Antwerpen

7.    Vloerreiniging en ventilatie – Adem gemakkelijk en houd uw ruimte fris!

Het reinigen van de vloer en het zorgen voor ventilatie is essentieel in elke zorgomgeving, want dat levert een goede luchtkwaliteit in zorginstellingen op.

Met Silentia kamerschermen zit u in ieder geval goed. De opening aan de onderkant tussen het scherm en de vloer zorgt voor eenvoudige reiniging en optimale ventilatie.

8.    Patiëntentilliften – Nooit onderbroken zorg

Ook over interferentie met patiëntenliften of hangende patiënttransportsystemen hoeft u zich geen zorgen te maken. Silentia kamerschermen zitten die nooit in de weg.

Ze geven prioriteit aan het gemak van de patiënt en zorgen ervoor dat hun zorg niet wordt onderbroken.

9.    Flexibele oplossingen – Aanpassingsvermogen op zijn best!

Als het flexibiliteit is wat u zoekt, dan mag u stoppen met zoeken. Want laat nu net flexibiliteit een van de kenmerken van Silentia privacyschermen zijn.

U kunt ze zowel tegen een muur, paal, aan elk gangbaar railsysteem of op een mobiele trolley bevestigen met een EasyClick-systeem.

U kunt ze ook gemakkelijk naar links of rechts uitklappen zodat rolstoelgebruikers, verplegend personeel en apparatuur er gemakkelijk bij kunnen wanneer dat nodig is.

10. Multifunctioneel – Verplaats ze moeiteloos

Silentia kamerschermen zijn ook enorm multifunctioneel.

Het maakt niet uit of u ze nu tegen een muur monteert met of zonder afstandhouders, op een rail plaatst of vrijstaand gebruikt, u kunt deze schermen gemakkelijk van de ene locatie of afdeling naar de andere verplaatsen.

Dankzij een eenvoudig EasyClick-systeem kunt u ze snel verwijderen en op een verrijdbare trolley bevestigen.

En dat allemaal zonder gereedschap.

11. Esthetisch en mooi – Geef uw ruimte een elegant tintje!

Naast hun functionaliteit zijn de Silentia privacyschermen ook esthetisch aantrekkelijk.

Met hun smaakvolle Scandinavische design en gevarieerde kleurenpalet kunt u deze schermen naadloos integreren in elk interieurconcept.

U weet toch dat vouwschermen met designs het welzijn van de patiënten verhogen?

12. Ecologisch – Zeg hallo tegen groene oplossingen!

Tot slot zijn deze schermen milieuvriendelijk want voor 99,8% recycleerbaar.

Dankzij het lage onderhoud en het feit dat ze geen energie verbruiken voor het wassen, dragen ze bij aan een duurzaam milieu.

De kenmerken van Silentia privacyschermen zijn niet de minste

U merkt het inderdaad. De kenmerken van Silentia privacyschermen zijn niet min. Ze bieden duurzaamheid, veiligheid, hygiëne, efficiëntie, comfort, controle, flexibiliteit, esthetiek en milieuvriendelijkheid.

Volgens ons voldoen ze aan alle eisen die een zorginstelling kan hebben.

Bent u klaar voor een probleemloze oplossing? Investeer vandaag nog in de kwaliteit en het gemak van Silentia kamerschermen.

Nog meer weten over de kenmerken van Silentia privacyschermen?

  • Hebt u nog meer informatie nodig?
  • Wilt u een demonstratie van de kenmerken van Silentia privacyschermen?
  • Wenst u zichzelf te overtuigen van de Silentia privacy privacyschermen door een vrijblijvende testopstelling?

Neem contact op met Dirk Baert van Elandir
verdeler van Silentia in de BeLux.